A legjobb banános palacsinta (laktózmentes, vegán)
 
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes idő
 
A legegyszerűbb, legfinomabb banános palacsinta.
Szerző:
Recept típusa: palacsinta
Konyha: vegán
Adag/mennyiség: 16-18 db palacsinta
Hozzávalók
  • 2 db érett banán, meghámozva
  • 310 ml növényi tej
  • 140 g tönköly fehérliszt
  • 60 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
  • 2 teáskanál (foszfátmentes) sütőpor
  • ¼ teáskanál fahéj
Elkészítés
  1. A banánokat a tejjel és a fahéjjal simára turmixoljuk és beleöntjük egy tálba. Ha nincs turmixgépünk, akkor egy tálban villával törjük pépesre a banánokat. Öntsük hozzá a növényi tejet és adjuk hozzá a fahéjat.
  2. Tegyük bele a sütőport, a liszteket és keverjük simára a tésztát néhány mozdulattal. Ne keverjük túl!
  3. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.
  4. Ha jó tapadásmentes serpenyőnk van, akkor nem kell zsiradékot használni a palacsinták sütéséhez. Ha nincsen, akkor egy kevés kókuszolajat tegyünk a serpenyőbe.
  5. Kisebb, 2 evőkanálnyi adagot kanalazunk a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig.
  6. Tálaljuk juharsziruppal, házi csokoládé szósszal.
Jegyzetek
A csokoládé szószt többféleképpen készítem, mikor milyen alapanyagom van itthon. Most egy tahinis változatot készítettem: egy kis lábasba tettem 1 evőkanál (extra szűz) kókuszolajat, 2 evőkanál tahinit, 4 teáskanál kakaóport, 1 evőkanál kókuszvirágcukrot, egy csipet sót és egy löttyintésnyi növényi tejet. Ezt alacsony lángon összeolvasztom és már készen is van.

A palacsinta gluténmentes zabliszttel is készülhet. A zab jobban szívja a nedvességet, szóval, ha besűrűsödik a tészta, akkor kell hozzáönteni még folyadékot. Illetve lehet a tésztához adni 1 evőkanál chia magot is.
Recipe by Zizi kalandjai - Valódi ételek, valódi történetek at https://www.zizikalandjai.com/2023/01/a-legjobb-bananos-palacsinta.html